Gyors hírek:
Mar 26
A kis formátumú marketing gép PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2010. szeptember 13. hétfő, 19:22

 

A lakkozó-mű alkalmazása általánossá vált a B1-es formátumú nyomdagépek esetében, és a kisebb formátumú gépeknél is megnőtt az igény a felületkezelési lehetőség iránt. Ennek eredményeként a manroland a ROLAND 200 (52/74) High Pile (magas kirakós) nyomdagépét a négy nyomómű mellett egy lakkozó-művel kiegészítve kínálja.

 

Ezzel az új fejlesztéssel a manroland egy okos és praktikus megoldást dolgozott ki. A ROLAND InlineCoater Smart egységet - a 2009-es Német Nyomdaipar Fejlesztése Díj győztesét - integrálják a négyszínű ROLAND 200 High Pile meghosszabbított kirakójába. Ez szükségtelenné teszi a nyomtatásról lakkozásra való átkapcsolást a nyomóműben. A meghosszabbított ívkivezető helyet ad a ROLAND SelectDryer IR/TL-TL-TL-nek is, ami megkönnyíti a szárítási folyamatot.
Vékonyabb lakkozó rétegek hordhatók fel anilox hengerrel (például 11 cm3-es merítési volumennel) a nyomdatermék felületkezelése érdekében. A lakkozó egység egy könnyen hozzáférhető, kamrarákeles rendszerrel rendelkezik, és a hordozó anyagától függően akár 70 pontos fényességet is teljesíthet.

A ROLAND 200 High Pile integrált lakkozó modullal és meghosszabbított kirakóval új lehetőségek széles skáláját nyitja meg a nyomdászok számára: a védő, matt vagy fényes diszperziós lakkok időszakos egyszerű alkalmazásaitól, egészen – egy ötszínes nyomógépen kivitelezhető – effekt lakkozásig. A nyomda alternatívaként perforálást, kivágást (stancolást) vagy dombornyomást is ajánlhat ügyfeleinek, amelyek integrálhatóak a kirakóba. A digitális nyomtatástól eltérően értéknövelő (value added) alkalmazások választékát nyújthatják, és nagy eséllyel tehetnek szert új ügyfelekre.
Forrás: manroland
Módosítás dátuma: 2010. szeptember 13. hétfő, 19:31