Gyors hírek:
Mar 26
Xerox iGen3 nyomatok összehasonlító vizsgálata PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2010. április 16. péntek, 14:33

A Papír és Nyomdaipari Műszaki Egyesület honlapján elérhető szakdolgozat a Xerox iGen3 típusú digitális nyomógépen készült nyomatok az iso 12647-2 szabvány követelményeivel való összehasonlító vizsgálata címet viseli.

Érdekes összehasonlításokat mellett a digitális nyomtatási eljárások, a Xerox Docucolor gépcsaládjának bemutatását is elolvashatjuk.

Készítette: Szabó Judit MT. III . könnyűipari mérnök szakos hallgató

 

A digitális nyomtatás technológiája nemrég még újdonság volt számunkra, de a gyors fejlődés, és a vásárlói igények egyre rugalmasabb és gyorsabb kiszolgálása nagyban elősegíti széleskörű elterjedését. Ezt mutatja az is, hogy a digitális nyomtatás piaci részesedése közel 10%-ra tehető. 2004-ről 2005-re az ofszet-technológiával készült megrendelések száma 3,8%-kal növekedett, a színes digitális technológiával készült megrendelések 9,9%-kal, a fekete-fehér digitális nyomtatások további 7,7%-kal növekedtek. (F. 1. ábra)

 

A nyomdák korában a nagy mennyiségű munkákra koncentrálnak, hiszen ezek jelentik a nagy árbevételt. A nagy mennyiségű megrendelések kiszolgálására fejlesztik az ofszet nyomtatás technikáját. A Xerox iGen3 az első olyan digitális nyomdagép, amely képes felvenni a versenyt nagyobb példányszámok esetén az ofszetgépek termelékenységével,nyomatminőségével és nem utolsósorban az előállítás költségeivel.
A Xerox ezidáig közel 2000 ilyen gépet helyezett üzembe a világon, Európában ebből csak 500 gép van jelen, Magyarországon pedig még csak három.

 

A Xeroxhoz folyamatosan érkeznek további megrendelések, például az Image Data Group cég közel 11 gép üzembe helyezését tervezi 2007 végéig, s ezzel a cég Európa egyik legnagyobb digitális nyomtatóhelyévé válik.

 

A szakdolgozat letölthető a következő címről:
http://www.pnyme.hu/dokumentumok/szakdolgozat/iGen3all.pdf

 

Forrás: www.pnyme.hu