Gyors hírek:
Feb 16
Magyaroké a legmodernebb hazai rotációs nyomda PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2009. szeptember 10. csütörtök, 09:48

IPG akvizíció: magyaroké a legmodernebb hazai rotációs nyomda

Megvásárolta a magyar menedzsment az Infopress Group (IPG) Hungary Zrt-t izlandi tulajdonosától, a KVOS-tól a többségi tulajdont, így az év elején elindult vadonatúj hatmilliárdos váci nyomda tulajdonosai közé tartozik majd Lakatos Imre vezérigazgató és Lakatos Viktor kereskedelmi igazgató is.

A nyomda nem válik ki az Infopress Group-ból, a csoport az akvizíció után is szoros együttműködésben, összehangoltan végzi munkáját.

 

Az idén februárban elindított 6000m2 alapterületű, hatmilliárd forintos zöldmezős beruházással létrehozott váci nyomda izlandi tulajdonosa megegyezett a magyar menedzsmenttel az IPG Hungary eladásáról, így a vállalat irányításban meghatározó szerepet játszó Lakatos Imre vezérigazgató és Lakatos Viktor kereskedelmi igazgató többségi tulajdonhoz jutnak. Ezzel a lépéssel a szakterületén legmodernebbnek számító nyomda a legnagyobb magyar tulajdonú rotációs nyomdává válik. A tulajdonváltás hátterében a KVOS befektetési irányváltása, és a magyar vezetők dinamikus fejlesztési terve áll. Az akvizíció értékét a felek nem tették közzé.

 

„Az IPG tulajdonosváltása a teljes hazai nyomdai piacra hatással lesz, mert azonnal folytatjuk a beruházásokat. Bővítjük az üzemi területet és továbbra is a legjobb minőségű gépekbe fektetünk. A mi sikerünk a magyar szakma sikere is, itthon és külföldön egyaránt.” – fogalmazott Lakatos Imre, a vállalat vezérigazgatója.

 

„Amit elértünk, kitartó, tudatos munka eredménye, aminek fókuszában a modern technológia és a rugalmasság áll. Változatlan marad az üzletpolitikánk, hiszen egy ilyen horderejű lépést megrendelőink pozitív hozzáállása és bizalma nélkül aligha tettünk volna.” - tette hozzá Lakatos Viktor kereskedelmi igazgató, majd leszögezte, hogy a nyomdát továbbra is a kiemelkedő minőségű nyomtatványok előállítása jellemzi.

 

Ifjabb Lakatos Imre és Lakatos Viktor édesapjuk húsz éve alapított kis családi nyomdájában kezdte pályafutását, és szélesebb körű ismertségüket akkor alapozták meg, amikor hét évvel ezelőtt a kis vállalkozást Royalpress néven profi nyomdává bővítették Dunakeszin. A kelet európai befektetéseket kereső IPG 2007-ben vásárolta meg a Royal Press rotációs nyomdai projektjét. A fivérek szakmai irányításával megalapított nyomda ágazati problémák és a válság ellenére is gyors fejlődésnek indult. Sikeresen hódított vissza a magyar nyomdaiparnak olyan külföldön nyomtatott lapokat, mint a Playboy vagy a Glamour, októberben pedig Ausztriában és Hollandiában képviseletet nyitottak exportpozícióik növelésére.
Az elsősorban prémium magazinnyomtatásáról ismert magyar nyomdában a kereskedelmi kiadványok, brosúrák mellett olyan ismert hazai lapok készülnek, mint a Joy, az InStyle, a Szép Házak, a Kismama magazin vagy éppen a Blikk Nők és a Geomédia kiadó összes lapja, de megrendelőik közé tartozik többek között a Media Markt és a Kika is.

 

Módosítás dátuma: 2010. április 16. péntek, 11:09