Gyors hírek:
Apr 19
A zavartalan megjelenés biztosítása a fő feladat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2012. április 04. szerda, 07:46

A zavartalan megjelenés biztosítása a fő feladat

Pénteken Újvidéken megtartotta alakuló ülését a Magyar Szó Kft. új összetételű Taggyűlési Jogokat Gyakorló Testülete (TJGYT), amelyet négyéves megbízatási időszakra a Magyar Nemzeti Tanács nevezett ki. Az ülésen jelen volt Józsa László, a TJGYT volt elnöke és a testület volt tagjai is.

Ülésezik a Magyar Szó Kft. új összetételű Taggyűlési Jogokat Gyakorló Testülete (fotó: Ótos András)

Józsa László néhány mondatban elmondta, mi lesz a feladata, és mire számíthat az új összetételű TJGYT, Bordás Győző, a Magyar Szó Kft. megbízott igazgatója és Darko Janković pénzügyi igazgató pedig a vállalat pénzügyi helyzetét ecsetelte. Bordás Győző többek között elmondta, hogy a Magyar Szó Kft. jövedelme egyharmad részét a Magyar Szó napilap valósítja meg, lapeladásból, a hirdetésekből befolyt és egyéb forrásokból, egyharmad részét a Magyar Szó Kft. nyomdája szerzi és egyharmad részét különböző donációk képezi. Napilapunk és a kiadóház többi kiadványának zavartalan megjelenéséhez szükséges pénzt az említett forrásokból a TJGYT tagjainak és a vállalat vezetésének kell biztosítania. A TJGYT Varjú Márta megbízott főszerkesztő javaslatára Szögi Csabát a Képes Ifjúság és Lennert Gézát a Jó Pajtás és a Mézeskalács felelős szerkesztőivé nevezte ki. Az ülésen jelen volt Simon Erzsébet Zita, az MNT médiatanácsosa és Várkonyi Zsolt, az MNT közigazgatási hivatalának elnöke.
A TJGYT új elnöke Újhelyi Lukács okleveles közgazdász, tagjai: dr. Káich Katalin egyetemi tanár, dr. Horváth Futó Hargita docens, újságíró, dr. Silling István egyetemi tanár, Hajdú Grajlah Emma magyar nyelv és irodalom tanár, Juhász Attila okleveles agrármérnök, Kabók Erika újságíró-szerkesztő, Giric Irén, a nyomda termelésvezetője és Kókai Péter, a lap marketingvezetője, újságíró.

Forrás: Magyar Szó