Gyors hírek:
Apr 19
Technológiai fejlesztés a Dunapack nyíregyházi papírgyárában PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2013. szeptember 20. péntek, 07:02

Európai uniós támogatással több mint 1,7 milliárd forint értékű technológiai fejlesztés kezdődött a Dunapack Kft. nyíregyházi papírgyárában - közölte az osztrák tulajdonban lévő cég PR-főmunkatársa kedden az MTI-vel.
2013 szeptember 17, kedd - 11:35 | szerző: mti

Varju Gabriella tájékoztatása szerint a társaság az Új Széchenyi Terv gazdaságfejlesztési operatív program keretében 851 millió forint pályázati forrást kapott a közel kétszáz dolgozót foglalkoztató nyírségi üzemének technológiai megújításához. A támogatás a teljes beruházási összeg 50 százalékát fedezi.

A jövő év tavaszáig tartó fejlesztés a hullámpapírlemez-gyártást, a dobozkészítést, az anyagmozgató és csomagoló rendszert, valamint a nyomdai technológiát érinti. A projekt megvalósítása során korszerű papíripari és nyomdai gépeket vásárolnak és állítanak munkába, illetve a hullámpapír-feldolgozási technológiai munkafolyamatokat is modernizálják.

A fejlesztés új termékek gyártását ugyancsak lehetővé teszi majd, növelhetik az előállított termékféleségek számát. A bevezetendő Flexo technológia révén lehetőség nyílik a piaci részesedés növelésére, a meglévő partnerekhez új megrendelőket is szerezhetnek - emelte ki a kft. főmunkatársa.

Az új technológia bevezetésével a gyártásban előtérbe kerül  az újrahasznosított papír alapanyag felhasználása. Az is csökkenti a környezeti terhelést, hogy a vizes bázisú flexografikus nyomtatás környezetvédelmi szempontból a legmagasabb környezetbarát osztályba tartozik. A projekt a kutatás-fejlesztés területének további javításához is hozzájárul, a vállalati folyamatok, rendszerek kiterjesztését, a gyártás, valamint az új- és próbatermékek tesztelését, mérését is lehetővé teszi.

A Dunapack Kft. nyíregyházi gyára - amelyet 1990-ben privatizáltak, és akkor az osztrák ipari vállalkozó, Thomas Prinzhorn által irányított vállalatcsoporthoz, a Hamburger Konszernhez került - tavaly egymilliárd forinttal növelte árbevételét, s 12 milliárdot ért el. Az idén hasonló mértékű növekedésre, 13 milliárd forint bevételre számít a hullámpapír alapanyagú csomagolóeszközök területén működésének megkezdése óta Magyarországon piacvezető üzem